Maak een bouwbestek voor jouw bouwproject!

Bouwbestek

Als een onderneming aan het groeien is, zal het zeker tijd worden voor een uitbreiding. Bij een uitbreiding komt dan ook een bouwproject kijken. Er zal natuurlijk altijd een ruimte nodig zijn, waar de werkzaamheden in uitgevoerd kunnen worden. Een bouwproject beginnen is dan ook niet niks. Daar komen erg veel belangrijke zaken bij kijken. Het is dan ook van belang dat er niks over het hoofd gezien gaat worden. Veel vergissingen kunnen namelijk hele grote (vervelende) gevolgen opleveren. Daar zit je tijdens een bouwproject dan ook helemaal niet op te wachten. Daarom is het van belang om een plan te maken. Hierin kan je alles in vastleggen. Dit zorgt ervoor dat het bouwplan duidelijk. Ook is dit van belang om ervoor te zorgen datje geen belangrijke zaken gaat vergeten. Dit plan heet binnen deze bouwwereld een bouwbestek!

In een bouwbestek wordt alles van a tot z vastgelegd. Alle zaken die te maken hebben met het bouwproject komen in dit bouwproject te staan. Dit is dus veel uitgebreider dan dat dit meeste mensen denken of verwachten. Het doel van een bouwbestek is namelijk om alles (letterlijk alles) vast te leggen om papier. Hierbij staat het bouwplan of bouwwerk dan natuurlijk centraal. Dit moet dan ook goed omschreven worden. Daarnaast is het ook van belang om alle werkzaamheden vast te leggen. Dit moet dan tot in het detail vastgelegd worden. Het is belangrijk om vast te leggen wat de werkzaamheden zijn, door wie deze uitgevoerd worden en wanneer.

Wat moet er nog meer vastgelegd worden in een bouwbestek?

Een bouwbestek moet eigenlijk alle informatie bevatten (tot in het detail) betreft het bouwproject dat je wil starten. Hierbij kan je bijvoorbeeld ook denken aan dat moment, dat jij een businessmodel moest maken om vervolgens mee naar de KVK te gaan. Dit plan gaat dan niet over jouw bedrijf, maar over jouw bouwproject. Het is dus niet alleen van belang om het bouwwerk te omschrijven en de werkzaamheden die erbij horen. Het is ook erg van belang om de juridische en technische zaken daarin te verwerken! Het is bijvoorbeeld erg belangrijk om te onderzoeken of het nodig is, om een omgevingsvergunning aan te vragen. Voor veel bouwproject is het namelijk wel belangrijk om deze vergunning te regelen. Voor sommige gevallen is dat niet nodig. Dan is het bijvoorbeeld wel nodig om te kijken, of je dit moet melden of niet. Ook dit moet je in het bouwbestek zetten!

Posted by HarryLennon126

Geef een antwoord